Foredrag / underholdning forår 2019

Læs alt om Vindinge Kulturcenter - hent vores blad. klik her >>> (PDF)
Hent og udskriv alle nedenstående arrangementer
- Klik her >>>  (PDF)


Som medlem af VKC har du gratis adgang til vinterens mange tirsdags-arrangementer.
Ikke-medlemmer betaler 50,- kr. i entré (med mindre andet annonceres).

Du skal ikke tilmelde dig, men bare komme kl. 19.30 de aftener, du ønsker at være med.


8. januar - Nytårskoncert

18.30: Kreative Tanter serverer boller i karry
19.30: Nytårskoncert

Duo Tatiana Kisseleva (sopran) og Nikolaj Skaaning (pianist) har godt fat i deres publikum og spreder glæde med deres fantastiske humør og musikalitet, sammen og hver for sig.
Siden 2015, hvor deres musikalske samarbejde begyndte, har det resulteret i mange, virkelig mindeværdige musikalske stjernestunder for publikum rundt omkring i landet. Der sker noget særligt, når disse to sympatiske, musikalske mennesker går på Scenen sammen.

Deres musikalitet, energi, professionalisme og ikke mindst deres humør smitter i den grad publikum, så alle går lettere og gladere derfra, end da de kom.
De har haft forårs-, sommer-, jule- og nytårskoncerter, bl.a på Teaterbygningen i Køge, Store Heddinge Kirke, Bringstrup Kirke, Klostermarkskirken i Ringsted, på Det Russiske Kulturcenter i København osv. De optræder også til arrangementer i loger og til private fester. Publikum blive udsat for et bredt repertoire inden for f.eks. opera, operetter, musical, jazz, sange og klaverstykker (herunder også 4-hændig), med en energi der ryger ud over scenekanten.
På programmet er de store komponister repræsenteret såsom Mozart, Puccini, Borodin, Lehár, Gershwin, Lloyd Webber, Kai Normann Andersen samt mange flere.

De to sprudlende musikere med højt humør og et bredt repertoire er altid garanti for god stemning og professionalisme.


15. januar - Dansk Vestindien ”Det solgte paradis ”.

18.30: VIF Støtteforening serverer fiskefrikadeller med tilbehør.
19.30: Dansk Vestindien ”Det solgte paradis ”.

Niels Henrik Jensen fortæller i ord og billeder om Danmarks sidste tropekoloni ”Dansk Vestindien” i Caribien. Kolonien bestod af de tre øer Sankt Croix, Sankt Thomas og Sankt John. I 1917 blev Dansk Vestindien solgt til USA for 25 millioner dollars og skiftede navn til US Virgin Islands. Den 31. marts 1917 skete den officielle overdragelse af Dansk Vestindien til USA i Charlotte Amalie på Sankt Thomas.

Men i det tidligere Dansk Vestindien lever historien om vores sidste tropekoloni videre i bedste velgående: Med danske gadeskilte side om side med de engelsksprogede, telefonbøger med navne som Pedersen, Hansen og Nielsen og kongelige monogrammer på fortidens officielle bygninger.
Den danske generalguvernør Peter von Scholten har for længst sagt farvel til guvernementspalæet i Christiansted på Sankt Croix. Han har en helt særlig plads i historien som ham, der i 1848 gav de sorte slaver deres frihed, en handling som fik store personlige omkostninger for Peter von Scholten.

Hør også om byfogeden i Skagen, som af en amerikansk kaptajn fik en sort slave leveret per skib, om datidens rigeste familie i Danmark, der tjente formuen på slaver og sukker, og om den sorte dreng Viktor fra Sankt Croix, der strandede i København, da Dansk Vestindien blev solgt.


22. januar - Kongeskibet Dannebrog

18.30: Roskilde Delingsførerforening serverer
           svinemørbrad med pesto/flødekartofler og salat
19.30: Kongeskibet Dannebrog v/Rikke Nielsen

Rikke Nielsen fortæller om sit liv som gast på Kongeskibet Dannebrog.
I billeder og film følger vi hende gennem de 4 måneders oplæringstid.
Hum beretter om livet ombord, og om de spændende sommertogter sammen med kongefamilien.


29. januar - Julemærkehjemmet Liljeborg
Menighedsrådets arrangement

18.30:  KFUM Spejderne serverer hamburgerryg m/grøntsager
19.30: Julemærkehjemmet Liljeborg v/ Henrik H. Bøtkjær

Forstander Henrik H. Bøtkjær kommer og fortæller om Julemærkefonden - om tilblivelsen af det nye Julemærkehjem Liljeborg i Roskilde, samt arbejdet med børnene.

Liljeborg åbnede i januar 2018, og er det nyeste af de i alt fem julemærkehjem i Danmark. Det ligger i smukke omgivelser ned til Roskilde Fjord.

 


5. februar - Billy Cross - SOLO

18.30: Spisning –  Menuen er en overraskelse
19.30:Billy Cross - SOLO


Igennem snart 30 år har den karakteristiske New Yorker med den karakteristiske guitarlyd stadig en stor plads i danskernes musikalske hjerte. Det skyldes ikke mindst, at Billy Cross formår at formidle det bedste fra bogstavelig talt forskellige musikalske verdener – fra Blues til Rock og fra New York til Nykøbing Falster. Få kan som Billy Cross levere et liveshow, som både indeholder beskidt sydstatsblues, når det er allerbedst, klichéfri Rock’n’Roll som Vor Herre skabte den, og ballader så inderlige at selv englene får gåsehud. Alt sammen leveret med en energi og et overskud som er lige så uforfalsket og smittende, som da Bob Dylan blev blæst bagud af Billy Cross i slut 70’erne, og efterfølgende tog Cross med i studiet på 2 plader og på turné verden over.

Nu er Billy begyndt at spille solo jobs med stor succes.
Krydret med farverige historier fra sine 40 år i musikbranchen.
Billy’s solokoncerter viser os en sjælden entusiasme og dyb kulturel forståelse for den amerikanske musiktradition 1927-2016.

Billy Cross har igennem 3 årtier været en drivkraft i dansk musikhistorie både på koncertscener, bag studiemikrofonen og bag mixerpulten, hvor navne som Doctor Hook, Dalton, Björn Afzelius, CV Jørgensen, Pretty Maids, Anne-Dorte Michelsen, Henning Stærk, Johnny Madsen, Lars Lillholt og Søs Fenger alle har nydt mere end godt af Billys unikke tilgang til musikken. Men det er på livescenen, at talentet og erfaringen kommer stærkest til udtryk, og når Billy bliver sluppet løs her, så handler det ganske enkelt om at sikre sig pladsen foran scenen. 


12. februar - Cykeltur langs Stillehavets kyst

18.30: 6. x serverer nakkefilet med sesamkartofler
19.30: Cykeltur lang Stillehavets kyst


Lisbeth Grønne og Nikolaj Andersen fortæller om deres tur langs Stillehavets kyst, fra Portland i Oregon til San Francisco i Californien. Stort set hver eneste kilometer var en nydelse.
 Euforiske over den vidunderlige natur, Stillehavets brusen, klipperne, det blå hav, det fantastiske klima og over friheden, cyklede vi sydpå - og overvandt endog høje bjerge.

Tag med på denne billedskønne, og ind imellem strabadserende, tur, og hør fortællinger om mødet med både den storslåede natur og med mennesker, vi stødte ind i.


26. februar - Generalforsamling

18.30: Kreative Tanter serverer bondesuppe m/hjemmebagt brød
19.15: Generalforsamling
Derefter synger Vindingekoret

Kom og hør, hvordan det er gået i 2018 – og hvordan det ser ud for 2019.
Forslag, som ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest den 12. februar.
Dagsorden med eventuelle forslag offentliggøres på hjemmesiden og på opslagstavlen i vindfanget på Vindinge Skole senest den 18. februar.
Gør din indflydelse gældende – kom og vær med!

Vindingekoret
Efter generalforsamlingen kommer Vindingekoret og synger.
De går foråret i møde med dejlige forårssange – både kendte og mindre kendte. - Kom og syng med!

 


5. marts - Arv & testamente

18.30: Kreative Tanter serverer kylling m. surt
19.30: Arv og testamente v/ advokat Allan Ohms


Advokat Allan Ohms giver et spændende oplæg om testamenter og fremtidsfuldmagter.
Hvad skal du være opmærksom på og hvordan kan du bære dig ad?


Allan Ohms arbejder ud fra værdierne:

*Menneskelighed
*Ordentlighed
*Faglighed
*Flid
*Humor 

Det er fyldige ord, så Allan øver sig -  Hver dag!
Kom og hør, hvordan vi passer bedst på os selv og vores arvinger.
Og stil gerne spørgsmål om dine egne udfordringer!


12. marts – Berlin, brændpunkt i den kolde krig

18.30: Vindingekoret serverer partyskinke m. ærter/gulerødder
19:30 - Christian Friis - Berlin, brændpunkt i den kolde krig

Berlins historie
er ulig nogen anden bys. Fra byens ydmyge begyndelse til hastigt voksende moderne storby i 1800-tallet, gennem 1. Verdenskrig og 1920ernes hedonisme til Det tredje Rige – fra byens og Tysklands deling til Berlinmuren, murens fald og endelig genforeningen af Øst- og Vesttyskland.

Vi ser nærmere p
å Berlins historie og især på forholdene i Østberlin og livet med muren.

 
 


19. marts – Bob Dylan og mig

18.30: Finere Mænd serverer græsk farsbrød m. tilbehør

19.30: Bob Dylan og mig


Dylan fik Nobels Litteraturpris for et par år siden, for hans dybe men også småskøre tekster.
Hvem er denne geniale kunstner - der har sprøjtet sange ud i over 50 år?
Det forsøger Michael Christophersen at give et svar på med historier om ham, og nogle af de bedste
af hans omkring 800 sange.

Bob Dylan har altid haft et andet syn på tingene:
Du behøver ikke nødvendigvis at skrive for at være en poet. Nogle mennesker er poeter, selvom de arbejder på en tankstation. Jeg kalder ikke mig selv for en poet, for jeg bryder mig ikke om ordet. Jeg er en trapez-artist”.

Første gang Michael stiftede bekendtskab med Bob Dylan var i 1969 – med ”Blowing in the wind”. Det var noget andet end Dansktoppens ”Lille sommerfugl”, som han ellers havde sværmet for.

Kom og syng med på nogle af de kendteste af His Bobness sange.


26. marts – En stemme i radioen

18.30: KFUM spejderne serverer Lasagne
19.30: Margaret Lindhardt


Margaret Lindhardt har i mere end 35 år været en kendt stemme i radioen bl.a. som vært i programmer som Go’morgen P3, P4 Aften og ikke mindst det legendariske ønskeprogram Giro 413.
Hun har desuden fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet ”Danmark kort” og lagt stemme til alle mulige slags udsendelser både på radio og TV f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire.

I dette spændende foredrag kan publikum møde personen bag stemmen og høre om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen.