12. SEPTEMBER
18.30: Roskilde Delingsførerforening servererChili con carne
19.30: Revysangens genklangv/ Birgitte Antonius og John Skou
Der bliver fremført viser af bl.a. Liva Weel, Dirch Passer, Elga Olga, Preben Uglebjerg, Marguerite Viby, Kirsten Walther og Lisbet Dahl, og alt kædet sammen af små anekdoter om sangene, og sat ind i et tidsmæssigt billede fra den periode, de er fra. I mere end 100 år er der blevet lavet revy i Danmark, og kisten med danske revysange er proppet med spændende og flotte viser. Sjove som alvorlige viser, alt efter hvilken tidsperiode det er fra.
Der bliver fremført viser af bl.a. Liva Weel, Dirch Passer, Elga Olga, Preben Uglebjerg, Marguerite Viby, Kirsten Walther og Lisbet Dahl, og alt kædet sammen af små anekdoter om sangene, og sat ind i et tidsmæssigt billede fra den periode, de er fra.
Revysangens genklang består af Birgitte Antonius på sang og John Skou på klaver og som fortæller.
Der bliver fremført viser af bl.a. Liva Weel, Dirch Passer, Elga Olga, Preben Uglebjerg, Marguerite Viby, Kirsten Walther og Lisbet Dahl, og alt kædet sammen af små anekdoter om sangene, og sat ind i et tidsmæssigt billede fra den periode, de er fra.

19. SEPTEMBER
18.30: Kreative Tanter serverer Eksotisk Kylling
19.30: Vandring tværs gennem USA
Gitte Holtze brugte i 2018 fem måneder på at vandre 4.265 kilometer fra Mexico til Canada gennem USA’s vildmark.
Hendes foredrag, som bygger på bogen ”Jeg lever”, handler om hendes rejse gennem USA’s vildmark – med alt fra møder med vilde dyr, til svære dage med op til 50 kilometers vandring.
Men hun er især drevet af at dele fortællingen om sin indre udvikling undervejs, og hvad det kan gøre for en og ens livsværdi, at kaste sig ud i noget, man ikke ved, om man kan.

26. SEPTEMBER
18.30: 5.B serverer Farseret svinemørbrad med kartofler
19.30: Menighedsrådet præsenterer
”Drømmen om Amerika” – den danske udvandring til USA v/ Christian Friis
I årene fra 1860 til udbruddet af 1. verdenskrig udvandrede en ud af ti danskere.
Langt størstedelen søgte lykken i Amerika.
Hvad rejste de væk fra?
Hvad håbede de at finde?
Hvordan blev deres nye tilværelse i det fremmede efter ankomsten til New York?
Den danske udvandring til Amerika er et spændende stykke Danmarkshistorie, der kaster lys over forandringer i datidens danske samfund.
Foredraget stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel, samt drømmen om og troen på en bedre tilværelse på den anden side af Atlanten.

3. OKTOBER
18.30: Menighedsrådet serverer Efterårsgryde med kartoffelmos
19.30: Stammefolk i Myanmar – en ekspedition til Myanmars minoriteter
v/ Henning Jespersen
Denne aften vil Henning og hans kone, Bente, fortælle og vise billeder fra deres rejse til sjældent besøgte områder i Myanmar – langt fra de gængse turistruter.
Der er fokus på den fantastiske mangfoldighed af folkeslag med vandring ad små veje og stier til dybt afsidesliggende landsbyer, hvor de oplever eksotiske kulturer, unikke klædedragter og skikke.
Vi skal følge i pilgrimmenes fodspor til Shwedagon-pagoden og andre fredfyldte templer, sejle på Inle-søen i en forunderlig verden, hvor landsbyer står på pæle og markerne flyder på vandet.
Det bliver med garanti en spændende aften med billeder, de færreste har oplevet. Men for Bente og Henning bliver det lidt specielt at fortælle om et land, som de har oplevet i frihed, eftersom militærjuntaen nu igen har overtaget styret og slår hårdt ned på befolkningen.

10. OKTOBER
18.30: Finere Mænd serverer Hjemmelavet suppe m/brød
19.30: ”Udbryderkongen” ved Jan Patrick Skaarup
Carl August Lorentzen, bedre kendt som ”udbryderkongen”, var indbruds- og pengeskabstyv – men bedre kendt for at bryde ud af fængslerne.
Det er vel nok den mest berømte flugt, der imponerede det ganske land og dele af verden, og nyheden om hans spektakulære flugt fra Horsens statsfængsel overstrømmede medierne i julen 1949.
Natten mellem den 22. og 23. december brød han gennem den sidste forhindring i cementgulvet i kartoffelkælderen i fængselsinspektørens bolig. 11 måneders intenst og nærmest umenneskeligt gravearbejde var færdigt. En 18 meter lang tunnel under fængselsgården førte Carl August ud i friheden. Først senere om morgenen den 23. undrede en betjent sig over, at han ikke var stået op.
Jan Skaarup er grandnevø til Carl August Lorentzen. Dennes storesøster, Ellen, var farmor til Jan.
Historien er kommet til ved research arbejde i Rigsarkivet, Landsarkivet i Viborg, materiale fra Horsens Statsfængsel og Frederiksberg Stadsarkiv.
I foredraget vil indgå billeder såvel som video.

24. OKTOBER
18.30: Kreative Tanter serverer Forloren hare med kartofler
19.30: Hvordan opbygger og gennemfører man en stor spejderlejr ?
v / Finn Dybbøl og Grith von Linstow-Knigge
I sommeren 2022 blev der gennemført en stor spejderlejr i Hedeland over 8 dage med 32.000 deltagere, 5.000 lejrfrivillige og 67.000 gæster.
Infrastruktur-ansvarlig Finn og fundraising-ansvarlig Grith vil komme og fortælle om forarbejdet og gennemførelsen af så stor en spejderlejr, som samtidig har efterladt Hedeland med en række faciliteter til gavn for også kommende brugere af området.
NB:
Er det ikke fantastisk – ingen kan i dag ved ture i Hedeland se, at der har været denne store lejr – stor ros til spejdernes gennemførelse af camps.

31. OKTOBER
18.30: Hedeland Sportsrideklub serverer Kylling i karrysovs.
19.30: Fortællinger om Universet v/ Tina Ibsen
Tina vil fortælle om en række nedslag, om universets historie fra Big Bang til i dag.
Vi følger menneskets oprindelse fra Big Bang og til det moderne menneske. Universets opståen er nemlig tæt knyttet til fortællingen om mennesket.
Alt, som eksisterer, er resultat af en række kosmiske begivenheder. Det stof som udgør vores legeme, er dannet kort tid efter Big Bang og senere omdannet i stjerners indre og i eksploderende supernovaer til alle de grundstoffer, livet er opstået af.
Fortællingen om Universet er den største fortælling af dem alle. Tina Ibsen, astrofysiker, tager os med på en rejse til Universets begyndelse, og guider os sikkert gennem de største teorier og banebrydende forskningsmetoder, så vi kan forstå den smukkeste og mest komplekse viden, mennesket råder over.

7. NOVEMBER
INGEN SPISNING DENNE AFTEN.
Kulturcentret inviterer til det traditionsrige
BANKOSPIL!!! |
med mange flotte præmier.
Alle er velkomne!
Udover bankoplader sælger vi amerikansk lotteri.
NB! Spillepladerne er venligst udlånt af VIF Støtteforening.
Hovedpræmien er igen i år fra vores købmand i Vindinge.
Tænk hvis det er dig der går hjem med den store gevinst!
Stor tak til MIN KØBMAND og vores mange øvrige,
trofaste sponsorer!
DØRENE ÅBNES KL.18.00 – SPILLET STARTER KL.19.00

10. NOVEMBER kl. 19.30
Også i år kan du glæde dig til at nyde et utal af dejlige vine
fra den lifligste hvidvin til den fyldigste portvin,
når MIN KØBMAND i samarbejde med
vinleverandøren afholder VINSMAGNING
i fælleslokalet på Vindinge Skole.
HOLD ØJE MED OPSLAG HOS KØBMANDEN –
og husk der er rift om billetterne.

14. NOVEMBER
18.30: 9.b serverer gryderet med ris og salat.
19.30: Fra stiletter til svømmefødder” v/ Cecilia Vanman
Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde, der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club.
Igennem sit arbejde som havpattedyrbiolog rejser Cecilia i hele verden og har sejlet både langs Arktiske kyster, i Sortehavet, Middelhavet, Nordøst- og Nordvest Atlanten, Vestindien og Det Indiske Ocean.
Cecilia arbejder også som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for bl.a. Leonardo de Caprio og National Geographic Society i Canadas Arktis, og har som eneste dansker krydset Nordvestpassagen over det nordamerikanske kontinent på tre forskellige ekspeditioner.
Hun har fokus på rejseeventyr, natur, lederskab og samarbejde under ekstreme ekspeditioner, dyreliv og klimaforandringer.

21. NOVEMBER
18.30: VIF Støtteforening serverer flæskesteg med det hele –
Dessert: risalamande –
Bemærk; Prisen er denne aften 75,- kr.
19.30: ”Nostalgisk Jul” med Inge-Marie fra Dræsinebanden
Denne aften – godt nok med en måned til juleaften – vil Inge-Marie bringe os i julestemning.
Vi kan vælge at synge med eller blot nyde Inge-Maries fortolkninger af elskede toner som ”Der er noget i luften”, ”Skal vi klippe vores julehjerter sammen”, ”Du kære gamle julemand” m.fl.
Naturligvis bliver der også genhør med et par af de mest elskede Dræsinebanden sange, ligesom Inge-Marie synger sange fra nogle af hendes CD`ere.
Kom og få en festlig aften.


SØNDAG DEN 10. DECEMBER KL. 16.00
VINDINGEKORET synger julen ind i Vindinge Kirke.
Kom og hør “De 9 læsninger”, og nyd, når koret synger nogle af de gamle julesange/salmer, men også noget af det nye.