Arrangementer, foredrag, underholdning forår 2022

Tirsdag d. 11 januar 2022 18.30: Hedeland Sportsrideklub serverer fiskefrikadeller m. remosovs 19.30: Sang og musik med Tove Hyldgaard Aflyst p.gr.a Corona

Aflyst p.gr.a Corona

Sidste år havde vi fornøjelsen at have besøg af Tove`s mand, Tonny Landy.  Denne aften var Tove også med, og hun ville også gerne komme og give os en sangaften. Så i aften kan vi glæde os til hendes sang, hvor hun medbringer pianisten Henrik Krogsgaard.

Tove Hyldgaard (78 år) sang som barn bl.a. i Radioens Pigekor. Er uddannet hos Kgl. Kammersanger Else Schøtt på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole.

Debuterede i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år sang en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Vi vil helt sikkert høre om hendes liv på og udenfor scenen. Der venter os en aften, der giver os et billede af ”pigen med musik i”. 

Tirsdag d. 18. januar 2022
18:30 Kreative Tanter serverer koteletter i sennepssovs
19.30: ”Gennem alle verdens Lande” med Jakob Øster Aflyst p.gr.a Corona

Aflyst p.gr.a Corona

Jakob (49 år) er uddannet civilingeniør. Besøgte i perioden 1994 – 2019 alle verdens 196 lande og kontinenter, som verdens måske yngste hobby- og familierejsende. Dermed én af blot 4 danskere, der har besøgt alle verdens lande – heraf den, der har tilbagelagt flest kilometer over land. Familien (Jonas f. 2009, Ava f. 2006 og Charlotte f. 1976) har været med i hhv 60+, 75+ og 120 lande og alle rejser har været selvfinansierede.

Jakob vil vise billeder og fortælle levende om de eventyrlige rejser og om at besøge nogle af verdens farligste og mest specielle lande.

Undervejs bydes på utrolige røverhistorier fra mødet med nogle af klodens mest sjældne stammefolk, og Jakob fortæller, hvordan han – selv om det langtfra lå i kortene – fik modet til at forfølge sine drømme.  

En aften med garanti for, at det bliver underholdende.

Tirsdag d. 25. Januar 2022
18.30:  VIF Støtteforening serverer frikadeller m. stuver hvidkål
19:30:   Caminoen, pilgrimsruten til Santiago de Compostela ved Marianne Hyldgaard

I aften skal vi høre om, hvad der får en midaldrende, kulturkristen
kvinde til at bruge alle sine ferieuger på at vandre ad
pilgrimsruter i Spanien ?? Hvad er det, der er dragende ved
Caminoen – eller rettere Caminoerne ?
Hvad kan man lære af enoprindeligt religiøst funderet
pilgrimsvandring ?

Baseret på egne oplevelser, vil Marianne komme ind på både de praktiske og de mentale aspekter af sine vandringer på Camino Frances, Camino Portugues, Via de la Plata, Camino Sanabria og Camino Finisterre.
Hun fortæller om sin motivation, pakkelister og rygsæk, vabelplastre og elastisk tape, samt viser billeder fra 3.000 km til fods.
Marianne er lærer på Vindinge Skole.

Tirsdag d. 1. Februar 2022
18.30: KFUM spejderne serverer Hamburgerryg med spinat 19:30 Hold hjernen i gang ved Henning Kirk

Denne aften vil Henning Kirk fortælle om, hvordan vi holder vores hjerner skarpe. Vi ved, at vi ikke kan vinde over børn i memoryspil, men vi kan noget, der er vigtigere. Vores viden og erfaring hjælper os til fortsat at lære nyt, for hjernen er et livslangt byggeprojekt. Det gælder om at blive stimuleret gennem samtaler, diskussioner og læsning.

Henning vil forklare os, hvordan hjernen på forskellig vis kan ”snyde” alderen, så vi stadig kan lære nyt og huske det, vi har lært.

Tirsdag d. 8. Februar 2022
18.30:  Det bliver spændende
19.30:  Kirsten Siggaard

For nogle år siden havde vi fornøjelsen  at blive underholdt af Kirsten Siggaard. Det blev en dejlig, glad aften, som godt kunne tåle en gentagelse. Og heldigvis synes Kirsten det samme. Så i aften kan vi igen, helt sikkert, se frem til en spændende og munter sangaften, hvor Kirsten vil øse ud af sit store repertoire i selskab med pianisten Mickey Pless.

Tirsdag d. 15. Februar 2022
18.30:   Hedeland Sportsrideklub serverer nakkesteg med ”det hele”
19.30: ”En måned på en øde ø” v/ Charlotte Dybdahl Winther

AFLYST

Arrangementet den 15.2. i Kulturcentret er aflyst på grund af et større udbrud af Corona ved arrangementet den 8.2. Vi finder det ikke forsvarligt at samles så kort tid efter. Vi ses igen den 1. marts.

Bestyrelsen

Denne aften skal vi høre om, hvordan det er at leve en måned på en øde ø i Caribien (Panama) som led i et DR-reality program ”Øen”. Den første af 8 udsendelser havde præmiere den 21. oktober 2021 på DR1. Opholdet udmønter sig i, at hun tager mange vigtige overvejelser om tilværelsen med sig videre. Det gik nemlig ret hurtigt op for Charlotte, at hun nok havde været for optimistisk. At hendes forestillinger om, at opholdet på en øde ø skulle give plads til ro, fordybelse og store tanker om livet og tilværelsen nok nærmede sig det naive. Kom selv og hør, hvad det mere udmønter sig i, og det at være hjemme fra familien. Charlotte, 37 år, har været sognepræst 11 år i Køge Kirke.

Tirsdag d. 22. Februar 2022
Vinterferie – Skolen Lukket

Tirsdag d. 1. marts 2022
18.30:  Kreative Tanter serverer eksotisk kyllingeret
19.30: GENERALFORSAMLING 20.15:  ”Syd for banen”ved Mogens Ohm Jensen og Niels Jørgen Rasmussen

Hermed indkaldelse til generalforsamling Forslag, som ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest 15. februar 2022.

Dagsorden med eventuelle forslag offentliggøres på hjemmesiden og på opslagstavlen i vindfanget på Vindinge Skole senest den 22. februar.

Gør din indflydelse gældende – kom og vær med.

Kom og hør, hvordan det er gået i 2021 og nogle tanker for 2022. 

Efter generalforsamlingen skal vi høre et indlæg om ”Syd for banen”. Det begyndte med bacon, garverier og en racerbane. Det fortsatte med grus, beton og rock. Der kom skoler og skaterbaner – og et rådhus.

Sydbyen i Roskilde er en farverig bydel, som er vokset frem siden midten af 1800-tallet, da jernbanen til København blev anlagt. Området rummer et væld af historier om de mennesker, forretninger, skoler, virksomheder og foreninger, som har gjort bydelen til det kreative kvarter, vi kender i dag. I den lokale historiske forening ”Syd for banen” er de gode historier blevet løftet frem i lyset gennem foredrag, byvandringer, artikler og senest en bog. Det er historier fortalt med hjertet, når Niels Jørgen Rasmussen, tidl. Lærer ved Østervangsskolen, og sognepræst Mogens Ohm Jensen, Jakobskirken, beretter om sydbyen i Roskilde.

Vindinge KulturCenter

Som det fremgår af vores program for foråret 2022, har vi indkaldt til

Ordinær Generalforsamling 1. marts 2022

Generalforsamlingen afholdes på Vindinge Skole kl. 19.30 Hermed DAGSORDEN:

1.         Valg af dirigent. 

2.         Bestyrelsens beretning for det forløbne kalenderår.

3.         Fremlæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse.

4.         Behandling af Rettidigt indkomne forslag

(skal være bestyrelsen i hænde senest 15. februar 2022)

5.         Fremlæggelse af budget for indeværende kalenderår til godkendelse

6.         Fastsættelse af kontingent for det følgende kalenderår.

7.         Valg til bestyrelse og revisorer i lige år

                      Valg af Formand for 2 år.

                      På valg er Anne Hylleberg

Valg af Bestyrelsesmedlem for 2 år

                    På valg er Tina J. Andersen

Valg af Bestyrelsesmedlem for 2 år

Peter Andersen ønsker ikke genvalg

                      Valg af Suppleant til bestyrelsen for 2 år

På valg er Ole Krath

                      Valg af Revisor for 2 år

                      På valg er Jane Sørensen

Valg af Revisorsuppleant for 1 år

                      På valg er Bente Larsen

8.         Eventuelt.

Tirsdag d. 8. Marts 2022
18.30: Vindingekoret serverer partyskinke m. stuvede grøntsager
19.30:
Menighedsrådet præsenterer – Såret Soldat – før, under og efter

Tirsdag d. 15. Marts 2022
18:30 KFUM spejderne serverer kylling i karry m. ris 19:30 Tour de France ved journalist Dennis Ritter

22. marts 2021 – Kl. 16:00
18.30: Finere Mænd serverer lyssej med broccolisalat – sovs og kartofler ( ny meny) 19.30: Revy og danske evergreens v/ Stine & Martin

”Det’ Leth at Være Dus Med Susanne, Birgitte og Hanne” – sådan lyder den mundrette og måske lidt lange titel på charmerende og velsyngende Martin Knudsen (kendt fra bl.a. TV2 Charlie, DK4, Ganløserevyen og showduoen Stine og Martin) Titlen dækker over en kæmpe buket af danske evergreens og en særlig hyldest til Danmarks største evergreenforfatter Erik Leth.

I dag er vi så heldige, at det er duoen Stine og Martin, der vil underholde os med festlige evergreens

Tirsdag d. 29. marts 2022
18:30 ? En overraskelse
19.30: ”Gennem alle verdens Lande” med Jakob Øster Ekstra aften flyttet fra d. 18.1.2022

Jakob (49 år) er uddannet civilingeniør. Besøgte i perioden 1994 – 2019 alle verdens 196 lande og kontinenter, som verdens måske yngste hobby- og familierejsende. Dermed én af blot 4 danskere, der har besøgt alle verdens lande – heraf den, der har tilbagelagt flest kilometer over land. Familien (Jonas f. 2009, Ava f. 2006 og Charlotte f. 1976) har været med i hhv 60+, 75+ og 120 lande og alle rejser har været selvfinansierede.

Jakob vil vise billeder og fortælle levende om de eventyrlige rejser og om at besøge nogle af verdens farligste og mest specielle lande.

Undervejs bydes på utrolige røverhistorier fra mødet med nogle af klodens mest sjældne stammefolk, og Jakob fortæller, hvordan han – selv om det langtfra lå i kortene – fik modet til at forfølge sine drømme.  

En aften med garanti for, at det bliver underholdende.

Vindinge dage Tirsdag d. 26 april

Denne eftermiddag er tilegnet de unge familier i Vindinge. Der vil være trylleshow kl. 17:00 og spaghetti med kødsovs kl. 18:00.

Kom og hils på, og tag jeres børn med.

Vindinge KulturCenter (VKC) arrangerer 11-12- gange forår og efterår tirsdagsarrangementer på Vindinge Skole med spisning, foredrag, oplevelser, underholdning mm

Tilmelding nødvendig: vindingekultur@gmail.com

Arrangementet koster 25 kr. Pr. person

Man betaler på dagen og der er mulighed for betaling med MobilePay.

Velkommen til en festlig eftermiddag.