Arrangementer, foredrag, underholdning Efterår 2022

Tirsdag d. 13 september 18.30 Finere mænd serverer hjemmelavet suppe m/brød. 19.30 Anne Dorte Michelsen

Hvem kender ikke denne dejlige sangerinde? Hun debuterede som sanger i Caracas i 1980, men dannede samme år popgruppen ”Sødsuppe” med Gitte Naur. Senere kom de med som korsangere hos Tøsedrengene, som dog blev opløst i 1985. Anne Dorte udgav i 1983 sit første soloalbum og i 1994 skabte hun kvindegruppen ”Venter på Far”. Igennem alle år har Anne Dorte haft mange ørehængere og er derfor en efterspurgt underholder.

Tirsdag d. 20. september 2022
18:30 Kreative Tanter serverer koteletter i sennepssovs
19:30 Ændring af programmet Charlotte Dybdahl Winther

Denne aften skal vi høre om, hvordan det er at leve en måned på en øde ø i Caribien (Panama) som led i et DR-reality program

”Øen”. Den første af 8 udsendelser havde præmiere den 21. oktober 2021 på DR1. Opholdet udmønter sig i, at hun tager mange vigtige overvejelser om tilværelsen med sig videre. Det gik nemlig ret hurtigt op for Charlotte, at hun nok havde været for optimistisk. At hendes forestillinger om, at opholdet på en øde ø skulle give plads til ro, fordybelse og store tanker om livet og tilværelsen nok nærmede sig det naive. Kom selv og hør, hvad det mere udmønter sig i, og det at være hjemme fra familien.

Charlotte, 37 år, har været sognepræst 11 år i Køge Kirke

Tirsdag d. 27. September 2022
18.30:   Hedelands Sportsrideklub severer fiskefrikadeller m/ kartofler, grønt og remosovs
19:30:   Menighedsrådet præsenterer

Livsforandrende øjeblikke i Israel/Palæstina

Fokus er på nogle af de mest forbavsende og overrumplende indsigter, Rasmus Birkerod har fået ved at arbejde professionelt med Israel/Palæstina gennem de sidste 25 år. Vi kommer blandt andet forbi sennepsplanter ved Genesaret Sø, ultraortodokse jøder, hebraisk, Markusevangeliet, utrolige dadler, karavaneruter, kristne palæstinensere og tre nonners fortryllende sang i Gravkirken.

Foredraget kl. 19.30 er gratis for alle (begrænset antal)

Tirsdag d. 4. oktober 2022
18.30: VIF støtteforening serverer forloren hare med bønnesalat 19:30 Cuba – Caribiens perle

Rasmus Krath har rejst Cuba tyndt, og tager nu publikum med rundt i det både dragende smukke og hårdtprøvede land, som cubanerne kalder Caribiens perle.

”Med mig selv som indsats opsøgte jeg det cubanske folk og lyttede til deres historier om livet i den kommunistiske nation, der næsten i trods emmer af liv, salsa og løssluppenhed”.

I foredraget forsøger Rasmus at samle trådene og præsentere det nutidige Cuba, mens han trækker bånd tilbage til landets kontroversielle historie, hvor Fidel Castro formåede at vinde over USA ved det berømte slag i Svinebugten i 1961 – en sejr der gav Castro den opbakning fra cubanerne, som banede vej for Castro familiens næsten 60 årige lange jerngreb om landet.

Et greb der nu med indsættelsen af en ny præsident i 2018 er afsluttet.

Tirsdag d. 11. Oktober 2022
18.30:  Menighedsrådet serverer efterårsgryde m/ kartofelmos
19.30:  Thomas Larsen

Thomas Ulrik Larsen, født 1971, og opvokset i Roskilde. Han er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere. Han var i mange år musikskribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se. Derudover er Thomas musikskolelærer, guitarist og sangskriver.

Thomas er cand.mag. i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet. Han er en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970´erne samt dansk rock fra samme periode. Han har medvirket i mange radioudsendelser.

I aften skal vi høre om Sebastians album ”Den store flugt”, der netop her i 2022 fylder 50 år.

Knud Grabow Christensen alias Sebastian, født 1949, er dansk musikhistories svar på eventyret om den grimme ælling. Den utilpassede, mutte dreng fra en splittet familie fandt ly i musikken i 1960´erne.

Tirsdag d. 25. Oktober 2022
18.30:   Hedeland Sportsrideklub serverer nakkesteg med ”det hele”
19.30: ”Foredrag med tidligere borgmester og Kulturminister Joy Mogensen

Joy Mogensen er født i 1980 i Toronto, Canada.

Hun er bachelor i kultur og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet, og tidligere konsulent for Rambøll og senere Teknologisk Institut.

Fra 5. maj 2011 til 27. juni 2019 var Joy borgmester i Roskilde, hvor hun i 2020 blev hentet ind i Folketinget som Kirke- og Kulturminister under statsminister Mette Frederiksens regering. En spændende aften, for Joy er en fortræffelig formidler.

Tirsdag d. 1. November 2022

Tirsdag d. 1 november er der folketingsvalg. VKC bankospil bliver ikke aflyst – det afvikles i fællesarealet på skolen. Valget foregår i den lille sal ved hallen.

Fredag d. 4. November 2022 Vinsmagning

Tirsdag d. 8. November 2022
18.30: 4.b serverer 4.b’s yndlingsret med tilbehør.
19.30:
Foredrag med Marco Bo Hansen – Kødædende bakterier

Marco Bo Hansen fører os på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil I høre om den nyeste viden omkring bakterier, herunder hans forskning i kødædende bakterier. Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier.

Marco er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse.

Tirsdag d. 15. November 2022
18:30 Kreative tanter serverer eksotisk kyllingeret 19:30 Foredrag ved Karin Flensborg “Kunsten at holde de unge ud”

Karin Flensborg besøgte os senest i 2014, hvor hun på humoristisk vis underholdt om ”De syv dødssynder”. Karin er kendt for at holde sine foredrag som en blanding af oplæsning og skuespil. I aften vil hun kredse om, at ”Det er noget af en byrde for os ældre at slæbe rundt på de unge”! Skal vi bare finde os i det? Eller hvad stiller vi op? Seniorpolitik! Tredje halvleg! Ældrebyrde! – Hvad bilder de sig ind? En aften med fornøjelig blanding af foredrag og fortælling om generationsforskelle, og hvad deraf følger.

Tirsdag 22. November 2022
18.30: VIF Støtteforening serverer flæskesteg m/tilbehør og Ris a la mande 19.30: Underholdning ved Fede Finn og Funny Boys Trio

Oprindelig var planen, at det var Judy Glosted, der skulle have underholdt os ved dette års sæsonafslutning. Men da hun også er forsanger i ”Fede Finn og Funny Boyz” var det nærliggende at høre, om denne trio ikke også havde tid til at komme til Vindinge. Og det havde de.

Så glæd jer til en festlig sangaften. Deres repertoire krydres med muntre kommentarer og anekdoter fra Fede Finn alias Lennart Johannesen.

Søndag d. 4 december kl 16.00